Medlemsidor

Medlemskap

Att vara medlem hos oss kan ha lite olika betydelse. I första hand vill vi se dig som medlem i vår församling, det blir du i dopet och deltar i gudstjänstlivet eller delar gemenskapen i någon av alla våra grupper eller samlingar. Även du som bor på annan ort eller av någon anledning är avsidestagen men ändå ser vår församling som ditt andliga hem är medlem och omfattas av vår omsorg.

Känner du dig hemma hos oss och mer konkret vill vara med och bära församlingens arbete kan du bli medlem i missionsföreningenEFS missionsförening i Borås som den heter. Det går till så att du  kontaktar någon av våra anställda eller någon i styrelsen. Efter att styrelsen godkänt din ansökan hälsas du välkommen i samband med någon gudstjänst. Du blir då också medlem i EFS och får medlemstidningen Budbäraren. Medlemsavgiften är 100 kr per år och betalas in till vårt Bankgiro 121-2497, märk inbetalningen med ”Namn, medlemsavgift och årtal”.

Gåvor och givande

Vår verksamhet finansieras i huvudsak av gåvomedel från medlemmar.

Det finns ingen norm för hur mycket man skall ge utan det är helt upp till var och en att besluta. Många medlemmar väljer att gå in i någon form av regelbundet givande. Då vi har regelbundna utgifter i verksamheten passar det extra bra att du som har en regelbunden inkomst också bidrar genom ett regelbundet givande.

Att månadsvis sätta in din gåva på Bankgiro 121-2497 är enklast för kassörerna och utan avgift. Du kan givetvis också ge din gåva vid gudstjänsten i kollekthåven, kortautomaten eller via Swish 123 181 21 97.

Praktiskt arbete och värdgrupper

Har du möjlighet är det välsignat och glädjefyllt att arbeta tillsammans. I församlingsliv och förvaltning finns alla möjliga uppgifter, stora som små. Berätta gärna för oss vad du med dina intressen, kunskap och gåvor vill och kan bidra med.

En grundläggande funktion är våra värdgrupper.
I dagsläget finns det 8 grupper som veckovis ansvarar för det praktiska runt våra gudstjänster och städning av lokalerna. I värdgruppen kan du hjälpa till med fikafix, städning, vara kyrkvärd, ta upp kollekt, ordna med blommor till altaret, vara mötesledare osv.

Att vara med i en värdgrupp innebär gemenskap i en mindre grupp med andra församlingsmedlemmar. Ingen kan göra allt – men alla kan göra något – och vi tillsammans får bidra till att göra våra gudstjänster och samlingar till fina mötesplatser med varandra och vår Herre.

Vill du vara med så kontakta Madeleine Sager 0733-264716 eller Emmy Hallquist är 0730-574449.

Föreningens stadgar m.m

Protokoll, matrikel mm

På länken nedan finns mängder med olika information. Det är protokoll, planering, medlemsmatrikel mm mm. Lösenord till de skyddade sidan kan du som medlem få om du mailar till info@lutha.se.

Informationen nedan är endast tillgänglig för medlemmar och är därför lösenordsskyddad. Saknar du lösenord hör av dig till kontoret.

Bokningskalendern

Här på länkarna nedan kan du se bokningskalendrarna för Ekhagen och Lutha. Du ser om det är bokat eller ledigt, behöver du veta mer exakt kontaktar du bokningsansvariga med mail till boka@lutha.se så kan vi svara med fler detaljer. Samma adress gäller om du vill boka Ekhagen eller lokaler i Lutha.

Ekhagen

Lutha

Luthabladet

Klicka på Luthabladet för att läsa gamla eller nya blad.

Start typing and press Enter to search

X