Om oss
EFS Lutherska missionskyrkan i Borås är en livfull och växande församling som erbjuder en stark ideell verksamhet och en varm gemenskap för alla åldrar. Vår kyrka ligger centralt belägen i staden och vår sommargård Ekhagen ligger med bästa läge utmed Öresjös strand, dit vi flyttar vår verksamhet under sommarhalvåret. Vi är ca 270 medlemmar i missionsföreningen och är anslutna till EFS, en självständig rörelse inom Svenska kyrkan. Vårt barn- och ungdomsarbete tillhör Salt – barn och unga i EFS. Vi har en anställd präst, en ungdomsledare och en barnledare. Ungdomsledartjänsten är vakant och därför söker vi dig.

Om tjänsten
Du ska verka för ungdomars självklara plats i vår församling. Du kommer i huvudsak att leda och planera ungdomsarbetet som bland annat innefattar ungdomssamlingar, konfirmationsarbete, smågrupper och läger. Du medverkar i gudstjänster, deltar i lokala nätverk och kommer även vara delaktig i regionens arrangemang. Arbete med administration och annat expeditionsarbete ingår också. Arbetet sker i samverkan med övriga anställda, ideella ledare, församlingens och SALTs styrelse. Arbetet innefattar arbete på kvällar och helger. Anställningen är på upp till 100 % med önskan om att du kan börja till sommaren 2020. Beroende på vem du är och vad du vill kan tjänstegrad och innehållet i tjänsten justeras.

Om dig
Vi söker dig som brinner för Jesus, gillar att hänga med ungdomar och vill vara en förebild för unga. Du är duktig på att knyta kontakter, skapa goda relationer samt inspirera och engagera andra. Du är ansvarsfull, teamorienterad med en god samarbetsförmåga. Du har genomfört gymnasiet och har du även gått bibelskola är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet som ledare, ideellt från kyrkan eller på annat sätt. Kan du dessutom spela något instrument och leda i lovsång är det ett plus.

Övrig information
Vi tillämpar förtroendearbetstid. Kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till jobb@lutha.se med ”Ansökan ungdomsledare” i rubriken. Ansökningar behandlas löpande.

Kontakt
Vill du veta mer? Ring Lisa 0734-282898 eller Erik 0704-130395 i ledarteamet för Luthaside, eller maila jobb@lutha.se.

Välkommen med din ansökan!

Start typing and press Enter to search

X