Om oss

EFS Lutherska Missionskyrkan i Borås är en livfull och växande församling som erbjuder en stark ideell verksamhet och en varm gemenskap för alla åldrar. Vår kyrka ligger centralt belägen i staden och vår sommargård Ekhagen ligger med bästa läge utmed Öresjös strand, dit vi flyttar vår verksamhet under sommarhalvåret. Vi är ca 270 medlemmar i missionsföreningen och är anslutna till EFS, en självständig rörelse inom Svenska kyrkan. Vårt barn- och ungdomsarbete tillhör Salt – barn och unga i EFS. Vi har en anställd präst, en ungdomsledare och en barnledare. Barnledartjänsten kommer bli vakant och därför söker vi dig.

Om tjänsten

Du ska verka för våra barn och deras familjers självklara plats i vår församling. Du kommer i huvudsak att leda och planera olika former av barnverksamhet som bland annat innefattar söndagsskola, läger och övriga barn- och familjeaktiviteter. Du medverkar i gudstjänster ibland och visst arbete med administration och annat expeditionsarbete ingår också. Arbetet sker i samverkan med övriga anställda, ideella ledare, församlingens och SALTs styrelse. Arbetet innefattar arbete på kvällar och helger.

Anställningen är på 50% med önskan om start i början av året 2021. Beroende på vem du är och vad du vill kan tjänstegrad och innehållet i tjänsten justeras

Om dig

Vi söker dig som brinner för Jesus, är grundad i bibelordet och som tillsammans med oss vill utveckla och aktivt hitta nya sätt att nå ut med evangeliet. Du kommer främst ha de unga familjerna i församlingen i ditt arbetsområde och du är en självklar förebild för barnen och deras föräldrar.
Du har en god kommunikationsförmåga och lätt för att skapa förtroende och utveckla relationer samt inspirera och engagera andra. Du är trygg och självgående och bidrar med din kompetens i vårt församlingsteam.

Det är meriterande om du har en pedagogisk utbildning och gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och unga, ideellt från kyrkan eller på annat sätt. Kan du dessutom spela något instrument är det ett plus.

Övrig information

Vi tillämpar förtroendearbetstid. Kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till jobb@lutha.se med ”Ansökan barnledare” i rubriken. Ansökningar behandlas löpande.

Kontakt

Vill du veta mer? Ring Martin Fjällman, personalutskottet, 070-3593942 eller Göran Olofsson, präst, 033-132533 eller maila jobb@lutha.se.

 

Välkommen med din ansökan!

Start typing and press Enter to search

X