Om oss

EFS Lutherska missionskyrkan i Borås är en livfull och växande församling som erbjuder en stark ideell verksamhet och en varm gemenskap för alla åldrar. Vår kyrka ligger centralt belägen i staden och vår sommargård Ekhagen ligger med bästa läge utmed Öresjös strand, dit vi flyttar vår verksamhet under sommarhalvåret. Vi är ca xx medlemmar i missionsföreningen och är anslutna till EFS, en självständig rörelse inom Svenska kyrkan. Vårt barn- och ungdomsarbete tillhör Salt – barn och unga i EFS. Vi har en anställd präst, en ungdomsledare och en barnledare. Då vår nuvarande ungdomsledare ska sluta söker vi nu en ungdomsledare.

Tjänsten

Du ska verka för ungdomars självklara plats i vår församling. Du kommer leda och planera ungdomsarbetet som bland annat innefattar ungdomssamlingar, konfirmationsarbete, smågrupper, läger. Du medverkar i gudstjänster, deltar i lokala nätverk och kommer även vara delaktig i distriktets/regionens arrangemang. Arbetet sker i samverkan med övriga anställda, ideella ledare, församlingens och SALTs styrelse. Arbetet innefattar arbete på kvällar och helger.

Om dig

Vi söker dig som brinner för Jesus, gillar att hänga med ungdomar och vill vara en förebild för unga. Du är duktig på att knyta kontakter, skapa goda relationer samt inspirera och engagera andra. Du är ansvarsfull, teamorienterad med en god samarbetsförmåga.

Du har genomfört gymnasiet och har du även gått bibelskola är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet som ledare, ideellt från kyrkan eller på annat sätt.

Övrig information

Anställningen är på 100 % med önskan om att kunna börja efter sommaren. Vi tillämpar förtroendearbetstid. Kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till jobb@lutha.se. Ansökningar behandlas löpande.

Kontakt

Vill du veta mer? Ring vår ordförande Lars Öhrn, 0706-592676 eller SALTs ordförande Oscar Oders, 0722-337667.

Välkommen med din ansökan!

 

Start typing and press Enter to search

X