Om oss

EFS Lutherska missionskyrkan i Borås är en livfull och växande församling som erbjuder en stark ideell verksamhet och en varm gemenskap för alla åldrar. Vår kyrka ligger centralt belägen i staden och vår sommargård Ekhagen ligger med bästa läge utmed Öresjös strand, dit vi flyttar vår verksamhet under sommarhalvåret. Vi är ca 270 medlemmar i missionsföreningen och är anslutna till EFS, en självständig rörelse inom Svenska kyrkan. Vi har tre anställda; en präst, en ungdomsledare och en barnledare. Då vår nuvarande präst har slutat söker vi nu en efterträdare.

Om tjänsten

En stor och viktig del av ditt arbete kommer vara att undervisa församlingen och leda arbetet med att planera, samordna och genomföra gudstjänster. Vidare kommer du bland annat att arbeta med församlingens omsorgsarbete samt ansvara för konfirmationsundervisning. Du kommer att arbetsleda övriga två medarbetare.

Om dig

Vi söker dig som brinner för att predika och evangelisera. Du har en god teologisk grund och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av församlingsarbete.

Du har ett stort hjärta för andra människor och du är en tydlig ledare som inspirerar, uppmuntrar och bekräftar andra. Vidare är du förtroendeskapande och social i mötet med människor. Du är teamorienterad och en god organisatör.

Övrig information

Anställningen är på 100 % med önskan om tillträde så snart som möjligt, dock senast januari 2020. Arbete på kvällar och helger ingår i tjänsten. Vi tillämpar förtroendearbetstid. För anställningen gäller kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till jobb@lutha.se senast 31 maj. Märk din ansökan med ”Ansökan präst”. Ansökningar behandlas löpande.

Kontakt

Vill du veta mer? Ring gärna Lars Öhrn 0706-59 26 76 församlingens ordförande.

Välkommen med din ansökan!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Start typing and press Enter to search

X